Για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

Λίγο οι καιρικές συνθήκες με τη υγρασία και τη ζέστη να κάνουν βάρδιες, λίγο η λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, το δέρμα σας μπορεί να γίνει το τέλειο σφουγγάρι γυαλάδας!

Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση. Ειδικά εσείς που λατρεύετε το ματ αποτέλεσμα.

Βέβαια, αυτό συμβαίνει επειδή οι πόροι εκκρίνουν κατά κύριο λόγο φυσικά έλαια ώστε το δέρμα σας να είναι συνεχώς ενυδατωμένο. Όταν όμως αυτά έρχονται σε επαφή με το μακιγιάζ σας, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λιπαρή επιδερμίδα που γυαλίζει.

Μπορείτε όμως να το αλλάξετε αυτό και να το περιορίσετε σε μαγάλο βαθμό ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

 1. Καθαρισμός προσώπου

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με τουλάχιστον 2% περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ. Το συγκεκριμένο συστατικό διασπά τη λιπαρότητα της επιδερμίδας χωρίς να ξηραίνει το πρόσωπό σας. Προσοχή! Πριν πλύνετε το πρόσωπό σας, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας, ώστε να αποφύγετε να μεταφέρετε τα έλαια από τα δάχτυλά σας επάνω στο δέρμα σας

2. Προσοχή στη διατροφή

Αποφύγετε τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος όπως τα καυτερά ή πικάντικα φαγητά και περιορίστε την κατανάλωση του αλκοόλ. Παράλληλα, βάλτε πιο ενεργά στο διαιτολόγιο σας τροφές όπως καρότα, πεπόνι και σπανάκι οι οποίες, χάρη στην περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α, μειώνουν την παραγωγή ελαίων στο πρόσωπο σας.

3. Περιορίστε τις κρέμες προσώπου

Αποφύγετε να απλώνετε κρέμα νυχτός πριν κοιμηθείτε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε έναν ορό ενυδάτωσης (serum) ο οποίος θα «φωτίσει» το δέρμα σας χωρίς να το κάνει να γυαλίζει.

4. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα

Με ένα βαμβάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει πολύ μικρή ποσότητα οινοπνεύματος, «περάστε» την ζώνη-T (μέτωπο, μύτη και πηγούνι). Το οινόπνευμα απομακρύνει την γυαλάδα.