Αποτρίχωση με ζάχαρη

Αποτεί την πιο φυσική μέθοδο αποτρίχωσης και αδιαμφισβήτητα την πιο οικονομική.

Με απλά υλικά που έχετε στο ψυγείο, αλλά και στο ντουλάπι της κουζίνας μπορείτε να κάνετε τα δικά σας μαγικά και τα πόδια σας να λάμπουν από γυαλάδα.

Η αποτρίχωση με ζάχαρη ή αλλιώς το sugaring όπως αποκαλείται έχει θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με το ξυραφάκι και μάλιστα έχει και περισσότερη διάρκεια (έως και 5 εβδομάδες).

 

 

Μέχρι την επόμενη φορά πουθ αξαναβγούν οι τρίχες θα δείτε πως θα είανι λιγότερο σκληρές μιας και με τη συγκεκριμένη μέθοδο εξαφανίζονται από τη ρίζα.

Θα χρειαστείτε λοιπόν:

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 
υφασμάτινες ταινίες
γυάλινο βαζάκι αποθήκευσης
ξυλάκι για την εφαρμογή

Όσο για την προετοιμασία, είναι πανεύκολη:

Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει μέχρι να έχει μορφή καραμέλας.

Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το νερό και το μέλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα.

Φροντίστε να ανακατεύετε αρκετά συχνά για να μην σας «κολλήσει» το μείγμα. Αφήστε το κερί να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε και ρίξτε το στο γυάλινο βαζάκι.

Διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και θερμάνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.