Σπιτικό after sun
Μόλις με δύο υλικά

Η ενυδάτωση μετά την παραλία είναι must και μόνο το after sun μπορεί να σου τη χαρίσει.

Είναι απαραίτητο με το που κάνεις το ντους σου να χρησιμοποιήσεις after sun στην επιδερμίδα σου για να την ανακουφίσεις. Να την καταπραΰνεις από την ηλιακή ακτινοβολία που δέχθηκε όσες ώρες εσύ έκανες βουτιές και καθόσουν στην ξαπλώστρα. Τι χρειάζεσαι; Ένα after sun κι αν δεν έχεις στο νεσεσέρ σου, θα φτιάξεις το δικό σου μόλις με 2 υλικά.

Το DIY after sun σε 2 βήματα 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY after sun σου είναι τα εξής:

  • 500 ml λάδι καρύδας
  • 200 ml aloe vera gel

Ξεκίνα βάζοντας το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει κι έπειτα ανακάτεψέ το καλά με το aloe vera gel. Βάλε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και… έτοιμο το after sun spray σου. Μπορείς να ψεκάσεις το σώμα σου από την κορυφή ως τα νύχια και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου σε βάθος.

Με το που έρθει το after sun σε επαφή με το δέρμα σου θα σταματήσεις να αισθάνεσαι οποιοδήποτε τράβηγμα ή κνησμό μπορεί να έχεις από ένα ελαφρύ έγκαυμα. Θα ανακτήσει, επίσης, τα επίπεδα υγρασίας της η επιδερμίδα σου και έτσι θα παραμείνει λαμπερή και απαλή.

Τα οφέλη του after sun 

Εύλογα θα αναρωτιέσαι γιατί να βάλεις στο δέρμα σου after sun κι όχι ενυδατική κρέμα. Διότι τέτοια συστατικά, όπως το aloe vera gel και το λάδι καρύδας, προσφέρουν ενισχυμένη υγρασία στο δέρμα, το αναπλάθουν και ενισχύουν τις φυσικές άμυνες.

Στην ουσία, τα after sun προσπαθούν να επανορθώσουν τη φθορά από τον ήλιο και να «θωρακίσουν» την επιδερμίδα πριν την επόμενη εξόρμησή σου στη θάλασσα. Με λίγα λόγια, το να βάζεις κρέμα μετά τη θάλασσα είναι καλό σε κάθε περίπτωση. Το να βάζεις, όμως, after sun είναι σαφέστατα καλύτερο για την επιδερμίδα σου.