Για να προστατευτείς από τον ήλιο, να μην πλήξεις και να είσαι στιλάτη!

Μετά την επιλογή του μαγιό, που το ξέρουμε, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τις γυναίκες, ξεκινάει μια άλλη σπαζοκεφαλιά. Τα έβαλα όλα στην τσάντα μου; Θα έχω ό,τι χρειάζομαι στην παραλία ή θα φτάσω εκεί και ξαφνικά θα αρχίσω να θέλω πράγματα τα οποία δεν είχα καν σκεφτεί να πάρω μαζί μου;

  1. Ξεκινάμε από τα πολύ βασικά.Την πετσέτα! Δεν τη χρειάζεσαι μόνο για να σκουπιστείς αλλά και για να προστατευτείς από τα μικρόβια που υπάρχουν στην άμμο. Επίσης είναι τόσα πολλά τα διαφορετικά χρώματα και σχέδια που πλέον αποτελεί μέχρι και στιλιστική επιλογή.
  2. Ενυδατική με δείκτη προστασίας. Η έκθεση στον ήλιο αφυδατώνει το πρόσωπό μας και το στραγγίζει από τα απαραίτητα έλαια του. Μακροπρόθεσμα αυτό σημαίνει ρυτίδες. Α πα πα πα πα. Η ενυδατική προσώπου λοιπόν πρέπει να είναι από τα πρώτα που θα βάζεις στην τσάντα σου.
  3. Νερό με βιταμίνες για το πρόσωπο. Σε δροσίζει ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα σου.
  4. Τις σαγιονάρες σου. Αν πας σε παραλία που είναι δύσβατη δεν θα μπορείς να φτάσεις εκεί με σαγιονάρες, οπότε θα πας λογικά με αθλητικά. Μετά όμως για να είναι πιο ολοκληρωμένο το look σου θα ήταν καλύτερο αν είχες και τις σαγιονάρες σου μαζί. Επίσης θα μπορείς πιο εύκολα να παίξεις παιχνίδια όπως ρακέτες.
  5. Λιποζάν με δείκτη προστασίας. Μην ξεχνάμε και τα χειλάκια μας που και αυτά από τον ήλιο ταλαιπωρούνται όσο και το δέρμα μας.
  6. Λάδι για τα μαλλιά και τσατσάρα. Μετά τη βουτιά σου βάλε λίγο λάδι και χτένισε τα μαλλιά σου. Ειδικά αν έχει τρίχα που μπερδεύεται εύκολα αυτό το κόλπο θα σου λύσει τα χέρια.
  7. Ένα καλοκαιρινό ανάγνωσμα. Πάντα ένα βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει ευχάριστη συντροφιά. Ειδικά αν σχεδιάζεις να περάσεις όλη τη μέρα στην παραλία πρέπει να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο.
  8. Γυαλιά ηλίου. Εγώ όταν τα ξεχνάω- κάτι που μου συμβαίνει συχνά- με πιάνουν τα νεύρα μου. Όχι μόνο δίνουν στιλ αλλά προστατεύουν τα μάτια από τον έντονο ήλιο και κρατούν καθαρή την όρασή σου. Στην παραλία είσαι, να μην βλέπεις μεάνεση τι κυκλοφορεί;
  9. Αντηλιακό. Δεν θα πω γιατί. Νομίζω ξέρεις.