Γαλλικό μανικιούρ 2022
Η νέα πιο μίνιμαλ τάση στα νύχια

Το γαλλικό μανικιούρ του 2022 έρχεται κατευθείαν από την Αμερική και δεν θυμίζει σε τίποτα την αμερικανική αισθητική που γνωρίζουμε.

Παραδόξως το γαλλικό μανικιούρ δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλία. Προς έκπληξη όλων, αν και "γαλλικό" στην πραγματικότητα έχει αμερικανική καταγωγή. "Γεννήθηκε" πριν περίπου 30 χρόνια, από έναν άνδρα, τον Jeff Pink, ιδρυτή του nail polish brand Orly. Στα μέσα της δεκαετίας του '70, του ζητήθηκε από ένα σκηνοθέτη να βρει ένα μανικιούρ που θα γλίτωνε τους ηθοποιούς της οθόνης, να ξοδεύουν χρόνο για να δημιουργούν νύχια που ταιριάζουν στο κοστούμι τους. Αντλώντας έμπνευση από το λευκό μολύβι, το οποίο όταν εφαρμόζεται στις κάτω ρίζες των βλεφάρων δίνει λάμψη στα μάτια, δημιούργησε το γνωστό πλέον σε όλους γαλλικό μανικιούρ. "Ο διευθυντής σχολίασε ότι θα έπρεπε να πάρω ένα Όσκαρ που έσωσα τη βιομηχανία του κινηματογράφου από τόσο πολύ χρήματα", είπε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Γιατί ονομάστηκε "γαλλικό" τελικά; Καθαρά για λόγους marketing, καθώς ό,τι θεωρείτο πως είχε γαλλική καταγωγή, τραβούσε περισσότερο το ενδιαφέρον, από ό,τι είχε αμερικανική.

Το κλασικό γαλλικό μανικιούρ έχει έντονη ροζ βάση και λευκή άκρη, που δημιουργεί σχετικά έντονη αντίθεση. Στόχος του είναι να δείχνει σαν μια πιο περιποιημένη polished εκδοχή της φυσικής εμφάνισης των νυχιών.