Ευχάριστα νέα για το Mega
Η συνάντηση εργαζομένων με το Γιάννη Βαρδινογιάννη

Ο μεγαλομέτοχος του Mega ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι έχει επέλθει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εξέλιξη στην οριστική συμφωνία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στους εργαζομένους του Μεγάλου Καναλιού θα καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων, αλλά και μέρος των δεδουλευμένων τους. Βάση των εξελίξεων το μεγάλο κανάλι και οι πιστώτριες τράπεζες είαν ισε πυρετώδεις ετοιμασίες για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι τηλεοπτικές άδειες

Τη Δευτέρα (27.11.2017) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για τις επτά τηλεοπτικές άδειες «εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, η διάρκεια τους θα είναι δεκαετής, το πρόγραμμα των σταθμών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε High Definition αλλά και σε Standard Definition μέχρι την 31/12/2021.

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα υποβάλλουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3.5 εκατ. ευρώ η οποία θα έχει διάρκεια 365 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης.

Επίσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για τη χορήγηση μόνο μιας άδειας.

Το τίμημα κάθε άδειας θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις, ενώ μετά την καταβολή της πρώτης δόσης οι οριστικοί υπερθεματιστές θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα προκηρυχθούν επιπλέον άδειες γενικού περιεχομένου, ωστόσο θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.

Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάποιες από τις προκηρυσσόμενες άδειες παραμείνουν αδιάθετες, το ΕΣΡ θα τις επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία και για δεκαετή διάρκεια.

Οι φάκελοι συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι συμπληρωματικές πληροφορίες μέχρι τις 18 Ιανουαρίου τις ίδιες ώρες.