Σωκράτης Αλαφούζος: Ζει και εργάζεται στν Αμερική
Ζει και εργάζεται στην Αμερική

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα για τα καλά καθώς ζει και εργάζεται πλέον στο Λος Αντζελες.

Πήρε την απόφαση και είχε τη θέληση να κάνει μια δεύτερη καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω.

Ταξίδεψε στην Αμερική για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και  και χάρη στην πειθαρχία, στο ταλέντο και την τελειομανία του τα κατάφερε και με το παραπάνω. 

Πρόσφατα κέρδισε τον πρώτο ρόλο του στη διάσημη αμερικανική σειρά «Criminal Minds: Beyond Boarders», στο πλευρό του Αμερικανού σταρ Γκάρι Σινίζ. Συμμετείχε επίσης στην ταινία «The two faces of January», σε σκηνοθεσία Χοσεΐν Αμινί, με τους Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν, ενώ ετοιμάζει μια νέα κινηματογραφική δουλειά, που αναφέρεται σε έναν ομογενή του Καναδά με ιδιαίτερες ικανότητες. 

Προηγήθηκε μια πενταετία που τα φώτα στράφηκαν πάνω του για τις επιτυχημένες ταινίες «Ο μικρός βασιλιάς» και «Between black and white», όπου ως σκηνοθέτης κέρδισε διακρίσεις και βραβεία σε όλον τον κόσμο.

Έγινε μέλος του Screen Actors Guild American Federation of Television and Radio Artists και τα μυαλά του δεν πήραν ποτέ αέρα. Ο Σωκράτης Αλαφούζος παραμένει διακριτικός και σεμνός  και χαίρεται για τα κατορθώματά του χωρίς φανφάρες και εγωκεντρισμούς: «Κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας δεν μου συνέβη ποτέ. Βέβαια, τώρα άλλαξα. Αφήνω τη φαντασία να τροφοδοτεί την πραγματικότητά μου, χωρίς να έχω πλέον αυταπάτες. Για παράδειγμα, η πράσινη κάρτα, για να έχω το δικαίωμα να εργαστώ (σ.σ.: στις ΗΠΑ), εγκρίθηκε σε τρεις μέρες. Είχα κάνει αίτηση για να διεκδικήσω την ειδική βίζα που δίνουν σε ανθρώπους με εξαιρετικές ικανότητες και, αφού είδαν το βιογραφικό μου, τις διακρίσεις, τις συστατικές επιστολές και ουσιαστικά τι μπορώ να προσφέρω στη χώρα, μου απάντησαν άμεσα θετικά» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.