Η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο τις επόμενες ημέρες.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που διανύουμε θα σημειωθούν οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει η ζέστη μέχρι και το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού γαι τις επόμενες ημέρες:

Την Τρίτη (05/06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (06/06) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (07/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος ο καιρός και την Παρασκευή (08/06). Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολής.

Το Σάββατο (09/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.