Χαλάει ο καιρός στην Αττική!
Αναμένονατι βροχές και καταιγίδες

Χαλάει κι άλλο ο καιρός το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με την υπηρεσία  Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη (24.11.2021) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με πτώση της θερμοκρασίας.

Συνοπτικά, ο καιρός την Τετάρτη (24.11.2021) σύμφωνα με το Meteo θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται, αρχικά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη (24.11.2021) τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη.

Καιρός – Meteo: Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 9 – 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από μείον 2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 11 – 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19 – 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 – 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20 – 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 – 7 Μποφόρ.

Καιρός – Meteo: Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 4 – 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 – 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 – 11 βαθμούς.