Κακοκαιρία «Λέανδρος»
Που αναμένονται χιόνια;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» που αναμένεται να κρατήσει στον «πάγο» τη χώρα τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που «βλέπει» τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους -20 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της βόρειας χώρας, πλέον ξεκινά η δεύτερη φάση των χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας.

«Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής 15/1 στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί του Σαββάτου 16/1 θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και ορεινά της υπόλοιπης χώρας» αναφέρει αρχικά το meteo.gr.
Επιπλέον, προσθέτει, βροχοπτώσεις αναμένονται στην υπόλοιπη περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου 16/1 και από το πρωί της Κυριακής 17/1 θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/1. Με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση της χιονόπτωσης:

Θα χιονίσει τελικά στην Αττική;
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά. Το βράδυ της Παρασκευής 15/1 προς Σάββατο 16/1 θα σημειωθεί παγετός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς στα ορεινά ηπειρωτικά.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι θα χιονίσει στην Αττική. Καταρχάς σε μεγαλύτερα υψόμετρα, όμως προς το βράδυ του Σαββάτου θα έχουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Είναι δύσκολο να χιονίσει μέσα στην πόλη. Ομως θα έχει χιόνια στα υπερ-βόρεια προάστια, δηλαδή σε Κιθαιρώνα, Βίλλια, Ερυθρές. Το απόγευμα του Σαββάτου είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Θα έχουμε πιο ασφαλή στοιχεία τις προσεχείς ώρες και αύριο το πρωί»