Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο;

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν από το Πάσχα, έκλεισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε κατά τις 13:00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο πρωθυπουργός με έμμεσο τρόπο έκλεισε την συζήτηση γύρω από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο για τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια.Στο ίδιο πλαίσιο, κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης απευθυνόμενους στους υπουργούς, υπερθεμάτισε λέγοντας πως υπάρχει πλούσιο νομοθετικό έργο έως ότου κλείσει η Βουλή για το Πάσχα και ζήτησε από όλους να απευθυνθούν στην Γενική Γραμματεία Νομοθετικού Έργου έτσι ώστε να υπάρξει προτεραιοποίηση των νομοσχεδίων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο. 

Ζήτησε παράλληλα από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών. 

Παράλληλα οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό τοποθετούνται κατά πληροφορίες μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Κατά πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Μητσοτάκης: Συγγνώμη και πάλι, όλοι φταίμε κι εμείς πρώτα ως κυβέρνηση - Θα τα αλλάξουμε όλα

Νωρίτερα, συγγνώμη για άλλη μια φορά προς τους πολίτες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, Πέμπτη, που ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν τον ενδιαφέρει να υπάρξει μια στείρα πολιτική αντιπαράθηση χρησιμοποιώντας τη φράση «όλοι φταίμε  και εμείς πρώτα ως κυβέρνηση».

Δείτε την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη. Τόνισε, ακόμα, ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού«.