Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Αθήνας
Μια διαφορετική Ανάσταση με λαμπάδες στα μπαλκόνια

Χαραγμένη στις μνήμες όλων θα παραμείνει η φετινή Ανάσταση, καθώς λόγω του κορωνοϊού οι εκκλησίες για λόγους δημόσιας υγείας παρέμειναν κλειστές για τους πιστούς, ενώ το Αγιο Φως δεν έφτασε σε κάθε σπιτικό.
Η μοναδική επιλογή που είχαν οι πιστοί ήταν να παρακολουθήσουν την λειτουργία μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύου. Ωστόσο, σε γειτονιές της Αθήνας, οι πιστοί επέλεξαν να βγουν στα μπαλκόνια και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη».

Εικόνες και βίντεο από την Ανάσταση στα μπαλκόνια των Αθηναίων
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του πρακτορείου φωτογραφιών Eurokinissi από το Παγκράτι όπου πλήθος κόσμου με ένα κερί στο χέρι γιόρτασε την πιο λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

 

 

 

Παρόμοιο σκηνικό ωστόσο επικράτησε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας όπως για παράδειγμα στους Αμπελόκηπους και τον Νέο Κόσμο:

 

 

Η νύχτα... μέρα από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα
Την ίδια ώρα ωστόσο εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό λίγα λεπτά μετά το «Χριστός Ανέστη», αφού πάνω από τον Λυκαβηττό και άλλα σημεία της πόλης με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων εκτοξεύθηκαν πλήθος από πυροτεχνημάτα για αρκετή ώρα, φωτίζοντας ολόκληρη την πρωτεύουσα.