Εκτός τελικού η Γιάννα Τερζή

Μπορεί το τραγούδι «Όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τις πιο καλές κριτικές, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να απογειώσουν το τραγούδι στην 10η θέση, εμπνέοντας μια σιγουριά στους Έλληνες φαν, αλλά η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφρετική.

Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από την πρώτη κιόλας πρόβα, όπου σημειώθηκαν αρκετά τεχνικά προβλήμτα και διάφορες ατυχίες, με τη μία αναποδιά να διαδέχεται την άλλη.

Οι προβλέψεις της ελληνικής συμμετοχής ήταν ευοίωνες με την Ελλάδα να αγγίζει την 6η θέση αρχικά και στην πορεία να παίρνει την κάτω βόλτα με την ανατροπή των τελικών αποτελεσμάτων, σε αντίθεση με την Ελένη Φουρέιρα, η οποία την ίδια στιγμή βρισκόταν στην 11η θέση.

 

 

 

Από την δεύτερη κιόλας πρόβα ξεκίνησαν τα προβλήματα, με την ελληνική αποστολή να αντιμετωπίζει τεχνικά θέματα.

Στη δεύτερη πρόβα, η σκηνοθετική ομάδα της διοργάνωσης μάλλον δεν φαίνεται ότι είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να δείξει η Ελλάδα επί σκηνής.

Από την άλλη το γεγονός ότι η Γιάννα Τερζή ήταν εντελώς μόνη της στην σκηνή, καθώς οι «δεύτερες φωνές» βρίσκονταν κρυμμένες πίσω από την σκηνή είχε κάνει άσχημη εντύπωση στους δημοσιογράφους άλλων χωρών.

Οι διοργανωτές ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα για μία έξτρα, έκτακτη πρόβα, η οποία έγινε... κεκλεισμένων των θυρών.

Τότε, η ελληνική αποστολή ζήτησε ειδική χρήση λέιζερ πάνω στο «μπλε χέρι» της Γιάννας Τερζή, πυροτεχνήματα στη γέφυρα του τραγουδιού, καθώς και μία επιπλέον «έκπληξη».

 

Ωστόσο, η τραγουδίστρια δεν εμφανίστηκε επί σκηνής, καθώς οι διοργανωτές έκριναν πως θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με αποτέλεσμα την θέση της να πάρει η Sara Claro, τραγουδίστρια από την Πορτογαλία, η οποία ερμήνευσε το «Όνειρο μου» για την τεχνική πρόβα της Ελλάδας.

Επόμενη μέρα

Οπως είναι φυσικό, η επόμενη μέρα βρίσκει την ελληνική αποστολή απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της στον διαγωνισμό, με τη Γιάννα Τερζή να εμφανίζεται με δάκρυα στα μάτια μετά το τέλος του ημιτελικού.

 Από την πλευρά του ο δημιουργός του τραγουδιού Αρης Καλημέρης  παραδέχθηκε σε δηλώσεις τους πως υπήρξαν προβλήματα, επισημαίνοντας πως του χρόνου εκείνος και η Γιάννα θα πάρουν μέρος στην Eurovision με άλλη χώρα.