25 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Αυγά ποσέ
Υλικά

4 αυγά
4 κουταλάκια ξύδι
4 φέτες καπνιστό σολομό
κόκκινο μπρικ
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
άνηθο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

 Σ’ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο αλάτι.

Σπάστε μέσα ένα αυγό και βράστε το «ποσέ» για 3-4 λεπτά.

Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο για τα άλλα 3 αυγά.

Έπειτα κόψτε τα ασπράδια γύρω-γύρω για να διορθώσετε το σχήμα τους.

Σχηματίστε «φωλιές» με τις φέτες σολομού. Σε κάθε πιάτο τοποθετήστε μια φωλιά σολομού, βάλτε μέσα 1 αυγό, ρίξτε λίγο μπρικ, κόκκινο πιπέρι και γαρνίρετε με άνηθο.