45 λεπτά
1 ταψάκι
Εύκολη
Υλικά

220γρ. βούτυρο

120γρ. κουβερτούρα

200γρ. ζάχαρη

4 αβγά

15γρ. κακάο

150γρ. αλεύρι μαλακό

100γρ. αμυγδαλόψιχα

250 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος

350 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με σπάτουλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 28x21εκ.

Βάζετε στο μίξερ το σύρμα και χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα το αλεύρι με το κακάο και την αμυγδαλόψυχα.

Προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο και την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζετε το μίγμα στο ταψί με το αντικολλητικό. Το αφήνετε για 15 λεπτά περίπου στο ταψί ώσπου να πιάσει μια κρούστα, και ύστερα το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά. 

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε σιγά σιγά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού κρυώσει το γλυκό το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας, συνοδεύοντας εάν το επιθυμείτε με κάποιο παγωτό της επιλογής σας.