15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

8 αβγά

4 κ. σ. γάλα φρέσκο

3 ντομάτες σε ροδέλες

1 τυρίτριμμένο

4 φέτες ζαμπόν σε κυβάκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

σπανάκι φρέσκο

αλάτι, πιπέρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το σπανάκι.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με χερούλι που δεν χαλάει στο φούρνο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ροδέλες της ντομάτας στον πάτο.

Ρίχνετε από πάνω τα χτυπημένα αβγά και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε μέχρι το αβγό να ξεκολλά από τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού, που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.

Σε αυτή τη φάση μεταφέρετε την ομελέτα στον φούρνο και ψήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό στην επιφάνεια.