45 λεπτά
10 - 12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζάχαρη
1 βιτάμ
4 αυγά
1 φλ.γάλα
2 βανίλιες
1 μπέικιν
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

Για το γλάσο:

125 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.

Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.

Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.

Αλευρώνετε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Βάζετε σε φόρμα και ψήνετε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.

Για το γλάσο, λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Προσθέτετε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.

Αποσύρετε από την φωτιά και περιχύνετε το κέικ.