480γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120ml Ηλιέλαιο
90γρ Κακάο
300γρ Ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1 κουτ. γλυκού Μαγειρική Σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 Βανίλια
400γρ χλιαρό νερό
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Κάνουμε 1 λακκούβα ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι, και τέλος το βραστό νερό. Ανακατεύουμε περιμετρικά με ένα κουτάλι ενσωματώνοντας τα υγρά με τα στερεά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ακριβώς. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν θα βγει στεγνό ώστε να καταλάβουμε αν ψήθηκε το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε το κεικ.