60 λεπτά
10-12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Για το κραμπλ

200 γρ. κάστανα, βρασμένα

180 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

9 γρ. (1 φακελάκι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

100 ml γάλα φρέσκο πλήρες

100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ.γλυκού ξερό, τριμμένο)

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

80 γρ. βούτυρο, πολύ μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

100 γρ. κάστανα βρασμένα, θρυμματισμένα

40 γρ. νιφάδες βρώμης

1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε τα κάστανα σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτουμε τα λιωμένα κάστανα και το θυμάρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε έναν λείο χυλό. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζουμε το μπλε τυρί πιέζοντας τα κομμάτια να μισοβυθιστούν.

Βήμα 4

Για το Κραμπλ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε για 50΄.

Βήμα 5

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε