50 λεπτά
10-12 μερίδες
Εύκολη
Κέικ με ταχίνι και πραλίνα
Υλικά

"500 γρ. αλεύρι (περίπου)
250 γρ. Total
200 γρ. ταχίνι
220 γρ. ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλα
1/2 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. σταφίδες
1 κ. γ. baking powder 

250 γρ. πραλίνα σοκολάτα σε κομματάκια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, και προσθέτουμε την κανέλα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder και το TOTAL.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα κομματάκια πραλίνας και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.