45 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμμ. μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

80 ml γάλα φρέσκο

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.γλ. κανέλα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Χτυπάμε για λίγα λεπτά με μίξερ χειρός έως ότου κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα.

Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.

Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψάκι 20-22 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά στο ταψί. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Το σερβίρουμε ζεστό.