250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα σταγόνες
50 γρ. βρώμη
5 κ. σ. κακάο
150γρ. βούτυρο
4 αυγά
100γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1 κ. γ. αλάτι
1 αλεύρι Φαρινάπ
3 μπανάνες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί).
Κόψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) σε κομμάτια, προσθέστε το στη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο, τα καρύδια, τη βρώμη, το αλάτι, τη βανίλια, το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάστε το μισό μίγμα σε στρογγυλή φόρμα (μεσαίας διάστασης 20εκ.) ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήστε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες, σχηματίστε μια στρώση στο γλυκό, προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα, και ψήστε για ακόμα 25 λεπτά.
Αφού γίνει ρίχνετε από πάνω τις σταγόνες κουβερτούρας και αφήνετε το κέικ μες το φούρνο άλλα 10 λεπτά χωρίς να ψήνετε.