50 λεπτά
10 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
4 κ.σ. μέλι για να το περιχύσεις (ζέστανέ το πρώτα για να είναι πιο ρευστό)
Εκτέλεση
Αναμιγνύεις τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη.
Πολτοποιείς στο μπλέντερ τα φρούτα.
Χτυπάς τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμιγνύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
Βάλε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήσε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Προτού κρυώσει, το περιχύνεις με το μέλι.