5 λεπτά
8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
8 μέτριες φράουλες (περίπου 250 γρ.) + περισσότερες για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (από 4 λεμόνια)
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
6 φλιτζάνια νερό
Πάγο για το σερβίρισμα
Δυόσμο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά, για περίπου 45΄΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό.
Για το σερβίρισμα: Γεμίζουμε πάγο τα ποτήρια, ρίχνουμε τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με έξτρα φράουλες και δυόσμο.