500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια
Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σκόνη κακάο
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει το μείγμα σας ρίξτε ένα-ένα τα αβγά.
Συνεχίστε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέστε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα και ανακατέψτε ελαφρά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα του κέικ (είτε είναι στρογγυλή, είτε παραλληλόγραμμη).
Αφαιρέστε σε δύο μικρά μπολ, ζύμη του κέικ και χρωματίστε τη.
Τη μία με το κακάο και την άλλη με το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το ένα πρέπει να είναι πιο σκούρο από το άλλο.
Βάλτε μια στρώση από τη λευκή ζύμη και μετά με ένα κουτάλι ή κορνε, βάλτε στρώσεις με τη σκούρα ζύμη όπως παρακάτω. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία για 2 έως 3 φορές.