45 λεπτά
10 μπάρες
Εύκολη
Υλικά

4 ασπράδια αβγών 

100γρ. ζάχαρη άχνη

45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130γρ. αμύγδαλα

100γρ. σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

70γρ. βρώμη

80γρ. μέλι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.