2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. γάλα
1 φακελάκι βανίλια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το αυγό και σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή γάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με ύψος 1 εκ. περίπου.
Έπειτα παίρνουμε ένα φλιτζάνι με διάμετρο 8 εκ. και κόβουμε στρογγυλά ντόνατς. Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο με τη βοήθεια ενός πώματος μικρής μπουκάλας νερού. Μπορούμε να αφήσουμε και μερικά ντόνατς χωρίς τρύπα στο κέντρο.
Τοποθετούμε τα ντόνατς σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Τέλος, γλασάρουμε και στολίζουμε τα ντόνατς αφού κρυώσουν...