20'
5 - 6
Εύκολη
panakota_sokolata_lifeis
Υλικά

180γρ κουβερτούρα

630ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλυτζάνι νερό

2 βανίλιες

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 - 5  φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης στο νερό που το έχουμε ζεστάνει λίγο και περιμένουμε να λιώσουν. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την τεμαχισμένη κουβερτούρα, τις βανίλιες και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα και αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσει τελειώς η ζελατίνη. 

Κατεβάζουμε από την φωτία και αδειάζουμε ή σε ατομικά φορμάκια ή σε οριζόντια φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τοποθετηθούν μέσα στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες. 

Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή φρέσκα φρούτα εποχής!