Τα τρία μυστικά της μακροζωίας
Δείτε ποια είναι!

Μια 102χρονη Βρετανίδα που διαβάζει την εφημερίδα της κάθε μέρα αποκάλυψε τα μυστικά για τη μακροζωία και την ευτυχία.

Η Τζόις Τζάκμαν γιόρτασε τα 102α γενέθλιά της πριν από περίπου έναν μήνα και μοιράστηκε όλα όσα έχει κάνει ώστε να καταφέρει να ζήσει μία ευτυχισμένη και μακρά ζωή.

Πρώην σεφ στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας, η Τζόις Τζάκμαν είπε στο προσωπικό του οίκου όπου διαμένει ότι τα μυστικά της μακροζωίας της είναι το «καλό σεξ και το καλό σέρι».

Η οικογένεια και οι εργαζόμενοι τής έκαναν έκπληξη για τα γενέθλιά της και η αιωνόβια Τζόις είπε ότι «δεν ήθελε να τελειώσει η μέρα».

«Είχα μια τόσο όμορφη μέρα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι 102 ετών», είπε, αποκαλύπτοντας γρήγορα και το τρίτο μυστικό της για τη μακροζωία. «Πρέπει να βοήθησε όλη αυτή η σοκολάτα που τρώω!»

Όταν ήταν μικρή, η Τζόις Τζάκμαν δούλευε σε ένα ζαχαροπλαστείο, πριν ενταχθεί στη RAF ως σεφ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Χήρα πλέον, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Τέρενς Τζάκμαν το 1945, τη χρονιά που τελείωσε ο πόλεμος.

Δεν έκαναν ποτέ παιδιά αλλά στην Τζόις άρεσε πάντα να βοηθά και έτσι φρόντιζε τα παιδιά στη γειτονιά της. Της άρεσε να ψήνει με τη μητέρα της και να βγαίνει έξω με τις φίλες της.

Αυτές τις μέρες, της αρέσει να έχει το μυαλό της απασχολημένο έτσι λύνει σταυρόλεξα και να ενημερώνεται από την εφημερίδα καθημερινά. 

Υπάρχει πάντα δε, άφθονη σοκολάτα γύρω της και ένα κέικ, φυσικά, και αυτό με σοκολάτα.