30 λεπτά
8-10 pancakes
Εύκολη
Υλικά

2 μεγάλα αβγά

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό

1½ φλιτζάνι γάλα light

1 κουτ. σούπας Σιρόπι Αγαύης Sunny Via

2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους

6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

½ κουτ. γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

Σιρόπι Αγαύης Sunny Via για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Φτιάχνετε πρώτα τα καραμελωμένα αχλάδια: Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα αχλάδια και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Αφήνετε στην άκρη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Για τα pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το Σιρόπι Αγαύης, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το βουτυρώνετε ελαφρώς και ρίχνετε λίγο από το μίγμα (περίπου 1/3 του φλιτζανιού). Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του, γυρίζετε και ψήνετε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά το πολύ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα των pancakes.

Σερβίρετε τα pancakes ζεστά, γαρνίροντας με τα καραμελωμένα αχλάδια και επιπλέον Σιρόπι Αγαύης.