20 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

4 πατάτες

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο

4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο

150 γρ. τυρί regato τριμμένο

θυμάρι ή ρίγανη ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τις πατάτες. Τις τρίβετε στον τρίφτη των κρεμμυδιών.

Τις αφήνετε μέσα σε μπολ για λίγη ώρα και τις στραγγίζετε όσο πιο καλά μπορείτε να φύγουν τελείως τα υγρά τους. Τις βάζετε σε πετσέτα και τις σκουπίζετε.

Τις ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο.

Απλώνετε το ¼ του μίγματος με κουτάλι ώστε να σχηματιστεί μια μεγάλη «τηγανίτα» και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά. Τότε την αναποδογυρίζετε με ένα καπάκι, όπως για την ομελέτα, και συνεχίζετε το τηγάνισμα της δεύτερης πλευράς μέχρι να ροδίσει κι αυτή. Τις σερβίρετε ζεστές. 

Αν θέλετε μπορείτε να β'άλετε στο πλάι και γιαούρτι που σβήνει τη γεύση του τυριού και δένει ωραία!