1 ώρα και 20 λεπτά
4-6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

Για τα choux:

150 γρ. Αλεύρι 

200 ml. Νερό 

100 γρ. Βούτυρο

6 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 

2γρ. Αλάτι 

3 Αυγά

1 Αυγό για το άλειμμα

 

Για τη γέμιση:

500ml. Γάλα πλήρες

20γρ. Κορνφλάουερ

3 Κρόκους

20γρ. Κακάο

100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1κγ. Βανίλια εκχύλισμα

50γρ. Βούτυρο

 

Για την επικάλυψη:

200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη

200ml. Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία για 5-6 λεπτά περίπου.

Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες.

Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκλίτσες πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν.

Αλείφουμε με ένα κρόκο διαλυμένο σε νερό το κάθε σουδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25. Καλό θα ήταν να βάλουμε στην πόρτα του φούρνου λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μείνει ελάχιστα χιλιοστά ο φούρνος ανοιχτός.

Μόλις ψηθούν κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά μέσα σε αυτόν.

Εκτέλεση για την κρέμα: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορνφλάουερ, το κακάο και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Έπειτα μόλις βράσει το γάλα , με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για την επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 2 λεπτά περίπου.

Σύνθεση γλυκού: Με ένα μικρό μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα choux. Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτα.