10 λεπτά
8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 1/2 κ.σ. φυστικέλαιο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φιστίκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για περίπου 6-8 λεπτά. Τα ταρακουνάμε κάθε δύο λεπτά για να μην καούν.

Όταν τα φιστίκια είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βάλτε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε 1 1/2 κ.σ. λάδι και στη συνέχεια βάλτε το μπλέντερ σε λειτουργία. Περιοδικά, ανακατέψτε με ένα κουταλάκι τα φιστίκια, ώστε να είστε σίγουροι ότι έχουν όλα θρυμματιστεί.

Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και είστε έτοιμοι να απολαύσετε το δικό σας φιστικοβούτυρο.

Το φιστικοβούτυρο αποθηκεύετε σε αεροστεγές βάζο και φυλάσσεται στο ψυγείο.