Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο

Οι Κινέζοι θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στις 16 Φεβρουαρίου καλωσορίζοντας ένα νέο ζώο στο σεληνιακό- ηλιακό κινέζικό σύστημά τους.

Το κινέζικο έτος βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιό τους και συνήθως πέφτει μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου.

Η κινέζικη αστρολογία αποτελείται από έναν κύκλο 12 χρόνων, όπου ο καθένας αντιπροσωπεύεται από ένα από τα...δώδεκα ζώα.

Τα δώδεκα αυτά ζώα είναι ο αρουραίος, το βόδι, η τίγρης, το κουνέλι,ο δράκος, το φίδι, το άλογο, το πρόβατο, η μαϊμού, ο κόκκορας, ο σκύλος και ο χοίρος.

Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση,τα 12 ζώδια αναπαρίστανται από 12 ζώα ή πλάσματα και αντιπροσωπεύουν 12 διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας.

 

 

Κατά παράδοση ο ζωδιακός κύκλος ξεκινάει με τον αρουραίο και τελειώνει με το γουρούνι ενώ υπάρχουν πολλοί θρύλοι για το πως προέκυψε αυτή η σειρά των ζωδίων.

Φέτος σειρά έχει ο σκύλος, ενώ το 2018 θα είναι ο χρόνος του «σκύλου της γης».

​Αυτή η χρονιά επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια και αυτά είναι τα τελευταία έτη που ήταν χρονιές του σκύλου.1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006. Αν έχει γεννηθεί σε κάποιες από αυτές τις χρονολογίες τότε οι τυχεροί σου αριθμοί φέτος θα είναι το 3, το 4 και το 9, τα τυχερά σου χρώματα το κόκκινο, το πράσινο και το μοβ και τα τυχερά σου λουλούδια θα είναι τα τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες.

Οσοι έχουν γεννηθεί σε χρονιά σκύλου, σύμφωνα με το ημερολόγιο είναι ειλικρινείς, έξυπνοι, ευθείς, πιστοί, δίκαιοι, γοητευτικοί, αληθινοί, κοινωνικοί, ιδεαλιστές, ανοιχτόμυαλοι, ηθικοί, πρακτικοί αλλά και κυνικοί, τεμπέληδες, κρύοι, κριτικοί, απαισιόδοξοι, ανήσυχοι, φασαριόζοι.

Το γεγονός ότι φέτος θα είναι η χρονιά του σκύλου ερμηνεύεται από τους αστρολόγους ως ότι η φετινή θα είναι μια χρονιά με ανατροπές, ιδίως όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς ο διάλογος και η αλληλεγγύη κατατάσσονται ως χαρακτηριστικά που ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου, όσοι φερθούν εγωιστικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες αντιδράσεις. 

Οι προβλέψεις, λοιπόν, υποδεικνύουν ότι φέτος θα είναι χρονιά της δράσης  και ό,τι παρότι θα φέρει θετικές εξελίξεις, θα είναι μολαταύτα εξαντλητική – ποτέ όμως, βαρετή.