Είναι μόλις 17 χρονών

Το ρεκόρ για τα μακρύτερα πόδια στον κόσμο, ανήκει στη 17χρονη Μέισι Κάριν από το Τέξας, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μοντέλο.
Η νεαρή Μέισι, συνειδητοποίησε για πρώτη φορά, ότι είχε μακρύτερα πόδια από το μέσο όρο το 2018, όταν κάποιος την ρώτησε αν ήθελε ένα κολάν φτιαγμένο ειδικά για αυτήν, αφού δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να της κάνει. Με ύψος 2,08 μ., τα πόδια της αποτελούν το 60% του συνολικού ύψους της!
Το αριστερό της πόδι, έχει μήκος 135.267 εκ., ενώ το δεξί της είναι λίγο μικρότερο (134.3 εκ.), ξεπερνώντας το ρεκόρ της Ρωσίδας, πρώην σταρ του μπάσκετ, Ekaterina Lisina, με 1,32 μ.
«Υπάρχουν σίγουρα αρνητικά στο να έχεις τόσο μακριά πόδια. Χτυπάς το κεφάλι σου περπατώντας μέσα από πόρτες, μπαίνοντας σε αυτοκίνητα, προσπαθείς να βρεις ρούχα που σου κάνουν», δήλωσε η πανύψηλη κοπέλα, παροτρύνοντας ωστόσο τους άλλους με μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά, να «μην το κρύβουν, αλλά να το αγκαλιάσουν».

«Δεν δέχτηκα ποτέ μπούλινγκ για τα πόδια μου… Δέχτηκα μπούλινγκ επειδή ήμουν ψηλότερη από όλους», εκμυστηρεύτηκε η Μέισι που μπήκε στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.
Τις ίδιες προκλήσεις αντιμετωπίζει και άλλη μια γυναίκα, η Rentsenkhorloo «Ren» Bud, η οποία γεννήθηκε στη Μογγολία, αλλά τώρα ζει στο Σικάγο των ΗΠΑ, της οποίας τα πόδια φτάνουν το 1,34 μ., ενώ το ύψος είναι 2,05 μ.

Τώρα είναι αρκετά δημοφιλής στο TikTok, όπου της αρέσει να φτιάχνει βίντεο τα οποία έχουν να κάνουν με το ρεκόρ της.

Στην περίπτωση της 17χρονης, φαίνεται πως το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς η μητέρα της, Τρις, είναι πάνω από 1,70 μ., ο πατέρας της Κάμερον είναι 1,95 μ., ενώ ο αδελφός της Τζέικομπ, είναι 1,90 μ.

 

Όταν γεννήθηκε η Μέισι, ήταν 48 εκατοστά, αρκετά μέσα στο μέσο όρο, αλλά όταν ήταν εννέα χρονών, ήταν ήδη 1,70 μ. Πρέπει να ψηλώσει λίγα εκατοστά ακόμα, για να πάρει το στέμμα της ψηλότερης ζωντανής γυναίκας, που κατέχει η 33χρονη Sun Fang, από την Κίνα, με ύψος 2,20 μ.

Η ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ, ήταν η επίσης Κινέζα, Zeng Jinlian, η οποία πέθανε το 1982 και είχε ύψος 2,46 μ.