Τούρτα Μιμόζα: Το γλυκό για την ημέρα της Γυναίκας
Το φτιάχνουν στην Ιταλία

Στις 8 Μαρτίου έχει καθιερωθεί παγκόσμια η γιορτή της Γυναίκας.

Παγκόσμια Hμέρα Γυναίκας

Στην Ιταλία κάθε χρόνο τέτοια μέρα υπάρχει το έθιμο να δωρίζονται στις γυναίκες μιμόζες (mimose). Άξιον απορίας είναι όμως, γιατί το συγκεκριμένο λουλούδι και γιατί μόνο σε αυτή τη χώρα; Το 1946, όταν καθιερώθηκε γαι πρώτη φορά και η Διεθνής ημέρα της γυναίκας, μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα άνθος ως σύμβολο αυτού του εορτασμού. Συγκεκριμένα, μέλη της Ένωσης Γυναικών Ιταλίας, αγωνίστριες της Αντίστασης, πολιτικά δραστήριες και μαχητικές έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε γαρύφαλλο, βιολέτα, ανεμώνη και μιμόζα. Τελικά επέλεξαν τη μιμόζα, καθώς τη θεώρησαν ως το πιο απλό και οικονομικό λουλούδι που φυτρώνει τέτοια εποχή στην ύπαιθρο και θα ήταν εύκολο να το προμηθευτούν. 
Πέρα από το συγκεκριμένο λουλούδι που δίνουν στις γυναίκες τη συγκεκριμένη ημέρα φτιάχνουν κι ένα γλυκό προς τιμήν της!

Πρόκειται για την τούρτα μιμόζα!

Μπορείτε κι εσείς να τη φτιάξετε, απλά θα χρειαστείτε τα εξής:

Για το παντεσπάνι
6 αυγά
225 gr ζάχαρη
170 gr αλεύρι
85 gr βούτυρο
1 βανίλια
Για την κρέμα
1/2 λίτρο γάλα
4 κρόκους αυγών
150 gr ζάχαρη
50 gr αλεύρι
βανίλια
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κονσέρβα με ανανά (θα χρειαστούμε και το σιρόπι του)
ζάχαρη άχνη
 
 
Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε και τα χτυπάτε. Ρίχνετε και την βανίλια και το βάζετε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι

Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά το αλεύρι με την βανίλια και τα χτυπάτε.

Πρόσθετετε το ζεστό γάλα και τα χτυπάτε και το βάζετε για λίγο στη φωτιά ενώ χτυπάτε να γίνει η κρέμα ένα ομοιογενές μίγμα.

Κόβετε το πατεσπάνι στη μέση. Τα θρύμματα που θα γίνουν τα κρατάτε στην άκρη. Στο κάτω παντεσπάνι κάνω ένα βαθούλωμα στο κέντρο, αφαιρώντας κι άλλα θρύμματα. Δεν πειράζετε τις άκρες, μόνο το κέντρο, ώστε να γίνει σα μια θήκη (μέσα εκεί θα βάλω την κρέμα). Τα θρύμματα, μικρά και μεγάλα, τα βάζω στην άκρη, σε ένα πιάτο.

Μετά, με το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά, σιροπιάζετε λίγο λίγο το παντεσπάνι.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την πρόσθετετε στην κρέμα που ήδη έχω φτιάξει πριν και την χτυπάτε να γίνει όλο μια κρέμα ενιαία.

Βάζετε την κρέμα στο πατεσπάνι μέσα στο βαθούλωμα που έχω κάνει. Κρατάτε λίγο για να καλύψετε μετά την τούρτα. Την κρέμα τη βάζω στο βαθούλωμα όχι στις άκρες, μην τις καλύψει, μόνο το βαθούλωμα να γίνει ίσια επίπεδη επιφάνεια.

Πάνω από την κρέμα βάζω ανανά κονσέρβα κομμένο σε μικρά κομματάκια και πάνω βάζω το άλλο παντεσπάνι.

Απλώνω την κρέμα που περίσσεψε πάνω στην τούρτα και πάνω από την κρέμα βάζω τα θρυμματισμένα κομματάκια που είχα κόψει πριν από το παντεσπάνι

Τέλος αχνίζω με ζάχαρη άχνη. Η εικόνα θα σας βοηθήσει.