Δες πως μπορείς να οργανώσεις το χώρο που βάζεις τα καλλυντικά σου.

Το πιο βασικό για να βρίσκεις κάτι εύκολα και τη στιγμή που το θες είναι η σωστή οργάνωση! Δεν θες σε καμία περίπτωση να ψάχνεις με τις ώρες που έχεις βάλει αυτό ή εκείνο γιατί πραγματικά δεν έχεις χρόνο για χάσιμο.

 Οπότε οργανώσου και κάνε τη ζωή σου όχι μόνο ευκολότερη αλλά και πιο όμορφη. Ελα μην μου πεις ότι ένας προσεγμένος και τακτοποιημένος χώρος δεν σε προδιαθέτει θετικά!

Μάθε λοιπόν πως θα φτιάξεις το μπουντουάρ σου σε 5 βήματα!

 

 

1.  Ένα πράγμα για το οποίο με κυνηγάει η μαμά μου είναι ότι πολλά καλλυντικά και διάφορα πράγματα τα οποία δεν χρησιμοποιώ εξακολουθώ να τα αποθηκεύω με το φόβο μήπως κάποια στιγμή τα αναζητήσω και στο τέλος μαζεύονται και έχει απόλυτο δίκιο!

Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τι χρειαζόμαστε και τι όχι και οτιδήποτε άχρηστο για εμάς ας το χαρίσουμε ή ας το πετάξουμε!

Όχι δεν θα χρειαστείς ποτέ αυτή την μπλε σκιά που σου έκαναν δώρο γιατί πολύ απλά δεν σου ταιριάζει, οπότε δεν έχει καμία θέση στα πράγματά σου!

2.  Ωραία, τώρα που έχεις κρατήσει αυτά που πραγματικά θες, καθάρισε τα και ταξινόμησέ τα σύμφωνα με τη χρήση τους! Για παράδειγμα μάζεψε όλα τα κραγιόν μαζί, τις σκιές, τα μανό, τα αρώματα, τις κρέμες και ούτω καθεξής! 

 

 

3.  Χρησιμοποίησε διάφανες θήκες για τα καλλυντικά σου και βαζάκια ή μολυβοθήκες για τα πινέλα σου, για να τα ταξινομήσεις και να δημιουργήσεις έναν οργανωμένο χώρο που θα ζήλευε η οποιαδήποτε! Είδες τώρα πόσα πράγματα έχεις τελικά;

 

 

4.  Πάνω στο μπουντουάρ πολλές φορές τοποθετούμε τα κοσμήματα που έχουμε, που πολλές φορές τα βρίσκουμε μπλεγμένα, καθώς αμελούμε συνεχώς να τα βάλουμε σε τάξη! Ξεχώρισέ τα τώρα λοιπόν και φρόντισε να τα οργανώσεις είτε βάζοντάς τα με προσοχή σε μια μπιζουτιέρα, είτε κρεμώντας μερικά απο γατζάκια που έχεις τοποθετήσεις στον τοίχο ή έχεις αγοράσει έτοιμα, ειδικά γι’ αυτήν τη δουλειά!

 

 

 

5.  Τοποθέτησε ραφάκια στον τοίχο για τα μανό σου ή βάλ' τα σ΄ένα βαζάκι που βάζουμε καραμέλες!  Πολύ μικρό το κόστος για ένα τόσο όμορφο και συμαζεμένο αποτέλεσμα.

 

 

 

Τώρα πάρε ιδέες μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες για το πόσο όμορφα και δημιουργικά μπορείς να οργανώσεις τον συγκεκριμένο χώρο...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοφία Κόλλια