Δες τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις

Έχεις συνέντευξη για την δουλειά των ονείρων σου και έχεις πάρα πολύ άγχος και είναι λογικό. Οι επαγγελματικές συνεντεύξεις είναι ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα που θα περάσεις στην ζωή σου, όσο προετοιμασμένη και να είσαι!

Η μεγάλη μέρα έχει φτάσει,θέλεις να ξεχωρίσεις και να κερδίσεις την θέση! Πρέπει μόνο να προσέξεις να μην κάνεις τα παρακάτω!

  • Να είσαι στο ραντεβού δέκα λεπτά νωρίτερα. Είναι ο ιδανικός χρόνος για να μην αγχωθείς πολύ περιμένοντας και να δείξεις ότι είσαι πάντα στην ώρα σου! Ξεκίνα από το σπίτι σου νωρίτερα, μην τυχόν σε πετύχει κίνηση ή χαθείς. Καλύτερα να φτάσεις λίγο πριν το ραντεβού παρά μετά!
  • Άσε τα ινία της συνέντευξης στον υπεύθυνο που είναι απέναντι σου. Μην θέσεις ερωτήματα από πολύ νωρίς. Δείξε ότι ακούς προσεχτικά αυτά που σου λένε και περίμενε στο τέλος για να λύσεις τυχόν απορίες που μπορεί να έχεις.
  • Μην αναφερθείς πρώτη στο θέμα του μισθού. Ρώτα ευγενικά ποιες θα είναι οι οικονομικές απολαβές σου και τα ωράρια. Απέφυγε να ρωτήσεις για άδειες και προνόμια, θα σου δοθεί χρόνος αργότερα!
  • Μην μιλήσεις άσχημα για την προηγούμενη δουλειά σου. Αν ερωτηθείς για ποιόν λόγο φεύγεις ή έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου, απάντησε διπλωματικά ότι ήθελες μια δουλειά που να σου προσφέρει δυνατότητα εξέλιξης!
  • Το βάψιμο και το ντύσιμο σου πρέπει να είναι διακριτικό και προσεγμένο. Ακόμα κι αν έχεις τατουάζ ή πολύχρωμα μαλλιά να είναι περιποιημένα και καθαρά. Άλλο να κάνεις εντύπωση σούργελου και άλλο εκκεντρικού!
  • Μην πεις ψέμματα για τις ικανότητες σου. Το να βάλεις λίγη παραπάνω «σάλτσα» στο βιογραφικό σου δεν είναι κακό.  Αλλά μην πεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα καθώς μπορεί να τα βρεις μπροστά σου και να εκτεθείς!

Να είσαι χαλαρή και ευδιάθετη και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!!