Ακόμα κι αν έχει έξω πολικές θερμοκρασίες

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. 

H κακοκαιρία «Σοφία» φέρνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης: Παγετός την Πέμπτη

Δεν είναι εύκολο να μην κρυώνουμε, όταν το θερμόμετρο δείχνει υπό του μηδενός και σίγουρα τα πολλά στρώματα ρούχων δεν είναι η μόνη λύση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οπως είναι αναμενόμενο, όταν κάνει πολύ κρύο είναι πιθανότερο να αρρωστήσουμε από γρίπη ή κοινό κρυολόγημα. Πρέπει λοιπόν να προφυλαχτούμε και να παραμείνουμε ζεστοί όσο μπορούμε. 

Το να ντυνόμαστε καλά, δεν σημαίνει πάντα ότι καταφέρνουμε να κρατηθούμε ζεστοί, ενώ οι περισσότεροι αγνοούμε μερικές σημαντικές συμβουλές που μας οχυρώνουν απέναντι στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. 

1. Ζεστάνετε τα ρούχα

Το έκανε η μητέρα σας όταν ήσασταν μικρές, που σημαίνει ότι αυτό το τρικ είναι εγγύηση. Δεν φτάνει που από μόνο του το πρωινό ξύπνημα είναι ήδη βίαιο, αν προσθέσουμε και το κρύο στην εξίσωση, μιλάμε για μια οδυνηρή κατάσταση. Βάλτε από το βράδυ τα ρούχα σας κοντά στο καλοριφέρ. Φορέστε τα το πρωί και θα νιώσετε ότι το πάπλωμα θα σας ακολουθεί για ώρα. Τέλειο.

2. Επενδύστε σε ποιοτικά ισοθερμικά
Τα ισοθερμικά δεν είναι μόνο για το σκι. Ένα ισοθερμικό μπλουζάκι και ένα αντίστοιχο παντελόνι είναι απαραίτητη στη ντουλάπα σας. Είναι άνετα, λεπτά -για να μην νιώθετε σαν κρεμμύδια- και θα σας κρατήσουν εκπληκτικά ζεστές όταν τα φορέσετε κάτω από τα ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει σε ισοθερμικά καλής ποιότητας, θα σας κρατήσουν για χρόνια.

3. Κάλτσες φλις

 

Οι θαυματουργές κάλτσες με επένδυση φλις είναι το επόμενο καλύτερα πράγμα μετά τα ισοθερμικά. Είναι επίσης αρκούντως φασιονίστικες, οπότε αν πρέπει να φορέσετε φούστα, αυτές οι κάλτσες θα σας δώσουν παραπάνω πόντους στο στιλ. 

4. Γάντια και κασκόλ

 

Όμορφα και πρακτικά και τα δύο και τα οφέλη τους εντυπωσιακά. Είναι αυτά τα αξεσουάρ που θα σε κρατήσει έξω λίγο ακόμη. Άσε που είναι απαραίτητα σε μέρες με χιόνι για να μπορείς να συμμετέχεις στον χιονοπόλεμο. Επιλέξτε έτοιμα γάντια και κασκόλ ή φτιάξτε τα δικά σας αν είστε χρυσοχέρες και το έχετε με το πλέξιμο.

5. Καλύψτε κάθε εκατοστό του δέρματός σας

Αυτό σημαίνει, όχι cropped παντελόνια και σίγουρα όχι cropped top. Κάθε χιλιοστό του δέρματος που είναι εκτεθειμένο θα οδηγήσει σε απώλεια θερμότητας, η οποία στον κρύο καιρό, συμβαίνει εξαιρετικά γρήγορα. Τα ζεστά καπέλα, σκουφιά και τα μακριά ρούχα είναι απαραίτητα για όταν βγείτε στο κρύο.

6. Πάρτε θερμός
Τα χρησιμοποιείτε γιατί είναι πρακτικά και πολύ καλά κάνετε. Κρατούν τον καφέ ή το τσάι σας ζεστό, όταν η θερμοκρασία πέφτει. Εκτός όμως από αυτή την χρήση, τα θερμός είναι μικρές θερμοφόρες που μπορείτε, είτε να κρατάτε στα χέρια, είτε να το βάλετε σε κάποια τσέπη, ώστε να ακουμπάει πάνω σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένο. 

7. Μείνετε ενυδατωμένες
Ακριβώς επειδή δεν κάνει ζέστη, δεν νιώθετε και ιδιαίτερα διψασμένες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε καλά ενυδατωμένες. Στην πραγματικότητα, το χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε ψηλά την υγρασία του σώματός σας. Το νερό συγκρατεί τη θερμότητα, διατηρώντας σας ζεστές. 

8. Καλύψτε το κεφάλι σας 

Ο μπερές μπορεί να ξανάρθε στη μόδα, αλλά δεν θα σας κρατήσει τόσο ζεστές όσο ένα σωστό καπέλο. Τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι μας βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος από αυτά που είναι σε άλλα μέρη του σώματός μας, γεγονός που καθιστά πιο πιθανή την απώλεια θερμότητας. Κρατήστε το κεφάλι σας ζεστό, για να ακολουθήσει και το υπόλοιπο σώμα.

9. Κινηθείτε
Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ζεσταθείτε και να παραμείνετε ζεστές είναι να κινείστε. Είτε αυξάνετε το ρυθμό σας είτε κάνετε μικρές κινήσεις, αυτές θα κάψουν ενέργεια και θα βοηθήσουν να ζεσταθεί το σώμα σας.

10. Μάλλινοι πάτοι παπουτσιών 
Είστε κάπου που κάνει πάρα πολύ κρύο; Επειδή τα παπούτσια μας έρχονται σε άμεση επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια -το έδαφος- τα πόδια μας μπορούν εύκολα να γίνουν κρύα, και μόλις τα πόδια μας γίνουν κρύα, είναι δύσκολο να τα ζεσταθούμε ξανά. Το τρικ; Φτιάξτε μόνες σας πάτους από αγνό μαλλί και εφαρμόστε τους στα παπούτσια σας. Δεν θα το πιστεύετε.