Από πότε πρέπει διαβάζουμε στα μωρά;
Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία

Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο το καλύτερο, για να τους διαβάσετε ένα παραμύθι!

Είναι γεγονός πως η φωνή της μαμάς είναι ευεργετική καθώς βοηθά τα παιδιά στην ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη.

Εάν αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο είστε έγκυος, σίγουρα θα αναρωτιέστε εάν θα κάνει καλό στο μωρό σας να του διαβάζετε. Φυσικά!

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ, πάρτε αγκαλιά το αγαπημένο σας βιβλίο και διαβάστε φωναχτά. Το έμβρυο μπορεί να μην καταλαβαίνει τι λέτε, νιώθει όμως την ηρεμία σας και ακούει τη φωνή σας.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν το μωρό γεννηθεί, διαβάζοντάς του ωραία παραμυθάκια, αλλάζοντας τη φωνή σας, βγάζοντας ήχους.

Σύμφωνα με έρευνες, όσα μωράκια έρχονται νωρίς σε επαφή με τα βιβλία και τον υπέροχο κόσμο τους κατανοούν καλύτερα τις πρώτες έννοιες.

Το μωρό όταν γίνει 6 μηνών θα είναι σε θέση να πιάσει στα χεράκια του ένα βιβλίο, κατάλληλο για βρέφη.

Θα μπορεί να γυρίζει τις σελίδες, να αγγίζει τις υφές, να ακούει τους ήχους και σίγουρα θα καταλαβαίνει περισσότερα από όσα νομίζετε.

Το στοιχείο που θα κάνει τη διαδικασία αυτή ακόμα πιο εποικοδομητική είναι να κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας για να νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά. Έτσι το μικρό σας θα συνδέσει τα τρυφερά αυτά συναισθήματα με το διάβασμα και είναι σίγουρο ότι θα λατρεύει τα βιβλία για μια ζωή!

 

Πηγή: mothersbird.gr