Πως θα την εξαφανίσετε;

Στη ζωή μας προσπθούμε να είμαστε οργανωμένοι κατά γενική ομολογία.

Υπάρχουν όμως στιγμές που από εκεί που τα έχουμε όλα σε τάξη είτε στη δουλειά μας, είτε στο σπίτι μας, είτε ακόμα και μέσα στο ίδιο το αμάξι μας κάτι μας πιάνει και τα αφήνουμε όλα ακατάστατα. Βέβαια υπάρχει εξήγηση και τίποτα δε γίνεται τυχαία.

 

 

Ο Αϊνστάιν είχε πει: «Αν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι ενός ακατάστατου μυαλού, τότε τι θα πρέπει να σκεφτούμε για ένα άδειο γραφείο;» Το γραφείο του Αϊνστάιν έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημιουργικότητά του.

Αν στο σπίτι σου επικρατεί η πλήρης ακαταστασία, με σωρούς από ασιδέρωτα ρούχα πεταμένα όπου τύχει, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και κάθε λογής χαρτιά σκορπισμένα σε διάφορα σημεία, αυτό είναι πιθανό πολύ απλά να σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει η τάξη. 

 

 

Επίσης, δεν αποκλείεται να κρύβεις έναν καλλιτέχνη μέσα σου, γιατί οι άνθρωποι με έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία συνήθως προτιμούν να ζουν μέσα στην ακαταστασία γιατί πρώτη θέση στη ζωή τους κατέχουν η έμπνευση και η δημιουργία.

Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, η ακαταστασία μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζεις στον χώρο όπου ζεις το χάος που επικρατεί στον ψυχικό σου κόσμο.

 

 

Ακόμα, ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να είναι ένας τρόπος για ανα αποφύγεις να καλέσεις τον οποιονδήποτε, με μόνιμη δικαιολογία την ίδια την κατάσταση του σπιτιού.

Βεβαία υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που θέλουν να τα έχουν όλα σε απόλυτη τάξη. Αυτό μπορεί να είναι βολικό γιατί βρίσκεις αμέσως ό, τι ψάχνεις, αλλά η υπερβολική σχολαστικότητα δείχνει έναν άνθρωπο που χωρίζει όλη του τη ζωή σε «κουτάκια» και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Η λύση στην ακαταστασία σας

Βάλτε ένα ή δύο μικρούς κάδους σκουπιδιών σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Αν θέλετε να πετάτε χωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά τότε βάλτε δύο κάδους. Επιλέξτε όμορφους κάδους που ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά και διακοσμήστε τους ώστε να μην φαίνονται άσχετοι με τον υπόλοιπο χώρο.