Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείς στο πλύσιμο των ρούχων;

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι μία απλή υπόθεση και σιγά - σιγά έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις τη μαμά σου!

Αυτός είναι ο δεκάλογος που το ξύδι αξίζει να γίνει φίλος σου! 

 

 

1. Καμιά φορά παρατηρείς ότι μετά το πλύσιμο των ρούχων σου στο πλυντήριο, αυτά έχουν υπολείμματα μαλακτικού (γιατί μια ακόμα φορά στην προσπάθειά σου να μυρίζουν υπέροχα, εσύ το παράκανες!). Για να μην το πάθεις την επόμενη φορά, πρόσθεσε μισό φλυτζάνι ξύδι στο απορρυπαντικό σου!

2.   Το ξύδι έχει εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητες! Γι’ αυτό αν μετά από μία πλύση για παράδειγμα στα πατάκια του σπιτιού σου ή στα αθλητικά παπούτσια σου, θες ο κάδος σου να είναι καθαρός για να πλύνεις τις πετσέτες σου! Οπότε κάνε μια πλύση στο σύντομο πρόγραμμμα με άδειο τον κάδο του πληντυρίου σου, βάζοντας ξύδι αντί για απορρυπαντικό. Έτσι θα απολυμάνεις το πληντύριό σου!

3.  Παρόλο που λατρεύεις τις αγκαλιές με το κατοικίδιό σου, οι τρίχες και τα χνούδια γέμισαν το μαύρο παντελόνι σου! Χρησιμοποίησε το ξύδι, καθώς εχει την τάση να απομακρύνει τα κατάλοιπα. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα με στατικό ηλεκτρισμό.

4.  Αποτελεί λύση σε περιπτώσεις αλλεργιών, καθώς καθαρίζει τα ρούχα σου με φυσικό τρόπο.

5.  Είναι ιδανικό για τους επίμονους λεκέδες. Φτιάξε ένα διάλυμα με νερό και ξύδι σε μια λεκάνη και βάλε μέσα τα  πολύ λεκιασμένα ρούχα σου. Σε λίγες ώρες θα έχει φύγει και ο πιο δύσκολος λεκές.

6.  Αν είσαι καπνιστής ή αν συνυπήρξες για κάποια ώρα σε έναν κλειστό χώρο με καπνιστές!.Πλύνε με ξύδι και πες αντίο στις ενοχλητικές μυρωδιές.

7.  Βοηθάει στη συντήρηση του πλυντηρίου σου, καθώς του δίνει παράταση ζωής. Απομακρύνει τις συσωρευμένες ποσότητες απορρυπαντικού, μαλακτικού και βρωμιών από τις σωληνώσεις και εξουδετερώνει τα άλατα.

 

8.  Ξέχασες πάλι να απλώσεις αυτό το πλυντήριο που έβαλες το βράδυ αφού γύρισες κουρασμένη από τη δουλειά; Τα ρούχα εχουν πάρει μια απαίσια μυρωδιά... πλύνε με ξύδι και καταπολέμησέ την!

9.  Το ξύδι έχει την ιδιότητα να διατηρεί ζωντανά τα χρωματιστά και τα μαύρα ρούχα! Ενισχύει το χρώμα και εμποδίζει το ξεθώριασμα.

10.  Αγαπάς το περιβάλλον! Δεν υπάρχει πιο οικολογικός τρόπος για να πλύνεις τα ρούχα σου, αφού αποτελεί ένα φυσικό προϊον! 

 

 

Σοφία Κόλλια