Αυτή είναι η σωστή δοσολογία

Δεν αρέσει σε όλους, αλλά αποτελεί τον πιο δύσκολο καφέσ την παρασκευή του καθώς θέλει μαεστρία!

Δεν είναι σαν τον espresso που πετάς τη μηχανή σε μια κάψουλα και περιμένεις να γίνει από μόνος του.

 

 

Θέλει να έχεις και το απαραίτητο ταλέντο και τέχνη για να το πετύχεις. Με αρκετή εξάσκηση όμως μπορείς να τα καταφέρεις!

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας;

  • Αγόρασε φρεσκοκομμένο καφέ για να είναι τέλειο το χαρμάνι.
  • Χρησιμοποίησε πάντα κρύο νερό και ποτέ ζεστό. Έτσι, πετυχαίνεις τέλειο άρωμα, σύσταση και υπέροχο καϊμάκι.
  • Πρώτα ρίχνετε νερό στο μπρίκι, έπειτα στη ζάχαρη, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τον καφέ.
  • Το ανακάτεμα του καφέ είναι από τα μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Δεν ανακατεύουμε από την αρχή, αλλά μόλις "κάτσει" ο καφλες και βυθιστεί στο νερό.
  • Λίγο πριν σχηματιστεί καϊμάκι αρχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον καφέ. με μια συνεχή ροή για να μη διαλυθεί το καϊμάκι
  • Δεν βάζουμε γάλα στον ελληνικό καφέ.
  • Σερβίρουμε έν αποτήρι κρύο νερό και λουκούμι.

 

 

Οι σωστές δοσολογίες

  • Σκέτος

Καφές χωρίς ζάχαρη.

  • Μέτριος

Μια δόση καφέ μια δόση ζάχαρη, συν πλην ζάχαρη για να τον κάνουμε πιο πικρό ή γλυκό. 

  • Γλυκός

Μια δόση καφέ δύο δόσεις ζάχαρη, επιπλέον ζάχαρη για πολύ γλυκό.

 

 

Για έναν ελαφρύ ελληνικό καφέ

Βάζουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού καφέ. Ζάχαρη κατά προτίμηση. Τον σερβίρουμε από ψηλά. 

Για έναν βαρύ ελληνικό καφέ
Βαρύς σκέτος, βαρύς μέτριος, ή βαρύς γλυκός: Από μισή έως μια δόση καφέ και ζάχαρη επιπλέον, ακουμπάμε το μπρίκι στο χείλος του φλιτζανιού μας και σερβίρουμε. Τον σερβίρουμε με το μπρίκι να ακουμπάει στο φλιτζάνι.  

Για μερακλίδικο ελληνικό καφέ
Είναι ο καφές όπου θα τον σιγοβράσουμε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα (20 λεπτά). Είναι ο καφές που δεν χρειάζεται ανακάτεμα.