Πως θα συγκεντρωθείς;

Το να δουλεύει κανείς από το σπίτι του έχει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα!

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να είσαι με τις πυτζάμες ή να έχεις αράξει με την κουβέρτα σου στον καναπέ για να γράψεις, ενώ έξω έχει κρύο κι εσύ είσαι στον δικό σου ζεστό χώρο είναι από τα σημαντικότερα οφέλη για κάποιον που έχει επιλέξει το σπίτι του για γραφείο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην καταφέρεις να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου και λίγο οι υποχρεώσεις του σπιτιού να σου αποσπάσουν την προσοχή.

 

εργασία στο σπίτι

 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις συγκεντρωμένη και να κάνεις τη δουλειά σου το ίδιο αποτελεσματικά

1. Φτιάξε πρόγραμμα
Βάλε σε σειρά προτεραιότητας τα tasks σου, ξεκινώντας πάντα από το πιο δύσκολο για να έχεις χρόνο να το επεξεργαστείς και φρόντισε να αφήσεις χρόνο για διάλειμμα.

2. Απομάκρυνε πράγματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή
Αν η γάτα σου συνηθίζει να κάθεται πάνω σου όταν δουλεύεις στο laptop, τότε άφησέ την έξω από το δωμάτιο γιατί θα καταλήξεις να παίζεις μαζί της αντί να δουλεύεις. Είτε είναι το κινητό είτε ένα μπαλάκι που έχεις στο γραφείο, απομάκρυνέ τα από δίπλα σου...Δε το συζητάμε για τηλεόραση ανοιχτή.Ούτε λόγος!

3. Διάλεξε προσεκτικά τη μουσική που θα ακούς
Διάλεξε μια λίστα με ambient μουσική που δε θα σου τραβάει την προσοχή ενώ δουλεύεις και πάνω από όλα δεν θα σε μπερδεύει. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβλέψεις: Ποια ζώδια θα πέσουν σε κατάθλιψη τις γιορτές και ποια… θα περάσουν τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής τους!

4. Ζήτα από φίλους/συγγενείς να μη σε ενοχλούν
Βάλε το group chat στο mute και ζήτα από τη μαμά σου ή όποιον άλλο μένει μαζί σου να παραμείνει εκτός γραφείου και να μην σε ενοχλεί όσο δουλεύεις.