5 φυτά που είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους

Δεν ξέρω για σένα πάντως εγώ λατρεύω τα λουλούδια και ψάχνω με κάθε ευκαιρία να τα βάλω στη ζωή μου γιατί μου φτιάχνουν τη διάθεση! Ομόρφυνε το χώρο του σαλονιού σου με τα κατάλληλα φυτά και πέρα από την καλαισθησία που θα προσδώσουν στο σπίτι σου, επωφελήσου από την καθαρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν!

Καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τη σκόνη και ρυθμίζουν τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου! 

1.  Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο ενδύκνειται για εσωτερικούς χώρους, καθώς απορροφά την υγρασία και δρα ενάντια στις τοξίνες που περιέχει ο αέρας. Τα άνθη του μοιάζουν με κρίνους και αδιαμφισβήτητα ομορφαίνει το χώρο σου!

 

 

2.  Σανσεβέρια 

Αυτό το φυτό είναι κατάλληλο για το χώρο σου καθώς δρα ως μια βόμβα οξυγόνου στο σπίτι αφού σε σχέση με το μέγεθός του παράγει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και δεν απαιτεί πολύ χρόνο από εσένα για την φροντίδα του.

 

 

3.  Ορχιδέες

Ένα σαγηνευτικό φυτό που αποπνέει μυστήριο και διακοσμεί το χώρο σου, χαρίζοντας του στυλ και μια αίσθηση κομψότητας! Θέλει φως για να διατηρηθεί οπότε φρόντισε να βρίσκεται κοντά σε κάποιο παράθυρο!

 

 

4.  Φτέρη 

 Ένα πασίγνωστο και κλασικό φυτό που συναντάς συχνά σε εσωτερικούς χώρους, αφού δεν χρειάζεται και πολύ φως για την ανάπτυξή του.

Εξαλείφει τους ρύπους και είναι πολύ ανθεκτικό, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον που ζει.

 

 

5.  Χρυσάνθεμο.

Ένα φυτό που σου χαρίζει τα πανέμορφα άνθη του, γεμίζοντας το σπίτι σου με χρώμα! Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται ήλιο για να συντηρηθεί και να μεγαλώσει, οπότε τοποθέτησέ το σ΄ένα σημείο του σπιτιού σου που θα επιτρέπει τις ακτίνες του ήλιου να να περνούν.

Το χρυσάνθεμο καθαρίζει και αυτό την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, οπότε είναι ιδανικό!

 

 

Όποιο φυτό και να διαλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργήσεις μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για σένα και την οικογένειά σου!

 

 

Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις καθώς τα φυτά μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως πιθανά έχεις ακούσει, οπότε μια γλάστρα είναι αρκετή! 

 

 

 

Σοφία Κόλλια