Για να γλιτώσεις και χρόνο και κόπο

Είανι αναπόσταστο κομμάτι της καθημερινότητας για κάποιους, ενώ σίγουρα μια φορα την εβδομάδα θα το επισκεφθείς για να προμηθευτείς τα απαραίτητα.

Κάποιες φορές όμως μπορεί να γίνει αγγαρεία, αν και συνήθως τις περισσότερες γίνεται αναγκαία.

Αυτοί που την πατάνε και στην τσέπη τους και από θέμα χρόνου είναι όσοι πάνε στο σούπερ μάρκετ χωρίς μια υποτυπώδη λίστα.

Χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό που πραγματικά λείπει από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας τους, ψωνίζουν περιττά πράγματα και ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά.

 

 

Επομένως, το καλύτερο και πιο σωστό όλων είναι να οργανώσετε την επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ με λίστα.

Δείτε τι χρειάζεστε και ρίξτε μια ματιά και σε τυχόν οικονομικές προσφορές που μπορεί να σας συμφέρουν ή να είναι χρήσιμες για το σπίτι και το πορτοφόλι σας.

Για ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές:

1. Τσέκαρε το ψυγείο

Δες τι χρειάζεσαι πραγματικά και κάνε μια λιστα με αυτά που σου λείπουν έτσι ώστε να μην αγοράζεις περιττά πράγματα.

2. Έλεγξε τις προσφορές

 

 

Μπορείς να τις βρεις στο Internet ή στα φυλλάδια που μοιράζουν. Κάποια επιλεγμένα προϊόντα έχουν κάθε εβδομάδα εκπτώσεις. Οπότε μπορείς να αγοράσεις και κάποια που ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα, σίγουρα θα σου χρειαστούν, όπως για παράδειγμα απορρυπαντικά ή καθαριστικά γενικής χρήσης. Καλύτερα να τα ψωνίσεις με την έκπτωση γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πάντα λίγο τσιμπημένα στις τιμές.

3. Οργάνωσε το εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου

Σέψου τα γεύματα της εβδομάδας και ψώνισε αυτά που έχεις σκοπό να μαγειρέψεις. Έτσι δεν θα ψωνίσεις περιττά πράγματα και δεν θα επιβαρύνεις την τσέπη σου περαιτέρω.

4. Κάνε τη λίστα βάση διαδρόμου 

 

 

Αν θες να κερδίσεις χρόνο και θυμάσαι στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου που βρίσκεται κάθετί, τότε κάνε μια λίστα βάση των προϊόντων που υπάρχουν σε κάθε διάδρομο.

5. Κάνε τη λίστα στο κινητό σου 

Μπορεί να έχεις κάνει τη λίστα σου και να φύγεις για το σούπερ μάρκετ βιαστικά και να την ξεχάσεις. Κάνε μια online λίστα, αντ’ αυτού, που θα την έχεις πάντα στο κινητό σου.