Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τον πετάτε

Αν δε μπορείτε μέσα στη μέρα χωρίς καφέ, τότε σίγουρα θα καταναλώνετε αρκετά μεγάλες ποσότητες.

Οπότε θα πετάτε και αρκετό χρησιμοποιημένο καφέ καθημερινά...και κατά πάσα πιθανότηατ στον νεροχύτη, γεγονός που απτελεί και τον βασικότρο λόγο που βουλώνουν τα σιφόνια της κουζίνας.

Αν γνωρίζατε όμως πόσο σημαντικός είναι ο χρησιμοποιημένος καφές τότε σίγουρα δεν θα τον πετάγατε στα σκουπίδια.

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως που μπορεί να φανεί χρήσιμος:

1. Στο καθάρισμα

Μπορείτε να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας με καφέ, όπως επίσης και στην απομάκρυνση ξεραμένου φαγηυού από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές: βάλτε τον στον κάδο απορριμμάτων μαζί με μαγειρική σόδα ή διατηρήστε τον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.

2. Όταν ετοιμάζεστε για… έξοδο 

Αν αδυνατείτε να απομακρύνετε από τα χέρια σας τη μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού μαντέψτε πώς μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα. Τρίβοντας τα χέρια σας με χρησιμοποιημένο καφέ. Αναμίξτε τον με λάδι καρύδας και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό προϊόν απολέπισης για το σώμα σας στο ντους. Είναι επίσης ιδανικός για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας σε βάθος – κάντε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν.

3. Για το σπίτι 

Θέλετε να καθαρίσετε την στάχτη από το τζάκι σας χωρίς να σηκωθεί σύννεφο από σκόνη; Ρίξτε στη στάχτη λίγο καφέ! Θέλετε να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα έπιπλα; Αναμίξτε χρησιμοποιημένο καφέ με ελαιόλαδο σε αναλογία 1:1 και απλώστε το μίγμα πάνω στην γρατσουνιά σκουπίζοντας ό, τι περισσεύει.

4. Στον κήπο ή την βεράντα 

Ρίξτε καφέ για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από διάφορους εξωτερικούς χώρους. Αναμίξτε τον με ξερά χόρτα, φύλλα κλπ και ρίξτε τον σε φυτά όπως η αζαλέα, η καμέλια και τα τριαντάφυλλα. Απομακρύνετε τα φίδια και τα σαλιγκάρια ρίχνοντας χρησιμοποιημένο καφέ στην περίμετρο του κήπου σας. Τέλος, ο καφές ελκύει τα σκουλήκια που είναι ιδανικά για την κομποστοποίηση και το χώμα σας!