Για να την απολαμβάνεις στον μέγιστο βαθμό!

Η βεράντα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού που συχνά ξεχνάμε να διακοσμήσουμε. Η βεράντα είναι το μέρος που θα πιεις τον καφέ σου και θα χαλαρώσεις το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του χρόνου. Γι’ αυτό, θα πρέπει να είναι ένας όμορφος χώρος που να προσδίδει το cozy feeling που χρειάζεται, για να χαλαρώνεις και να ηρεμείς.

Με μικρές αλλαγές, μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη βεράντα για το σπίτι σου. Αρκούν μόνο λίγες παρεμβάσεις και η βεράντα σου θα μοιάζει ένα εξωτικό μέρος για αποσυμφόρηση. Σε αυτό το άρθρο ψάξαμε και συγκεντρώσαμε όμορφες βεράντες, από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες για να διαμορφώσεις και τη δική σου.

1. Επίλεξε σαλονάκι από μπαμπού

Στην βεράντα συχνά χρησιμοποιούνται έπιπλα από μπαμπού. Είναι διαχρονικά και κατάλληλα για τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ προσδίδουν στο χώρο το cozy feeling που χρειάζεται. Μπορείς να εμπλουτίσεις τη διακόσμηση της βεράντας σου με μαξιλάρια σε περίτεχνα σχέδια σε αποχρώσεις του γκρι ή ασπρόμαυρα. Πλαισίωσε το χώρο με διακοσμητικά κεριά και φαναράκια και μερικές όμορφες γλάστρες με λουλούδια. Μπορείς, αν θες, να κρεμάσεις λίγα φωτάκια για να δημιουργήσεις ένα πιο ρομαντικό περιβάλλον.

2. Επίλεξε σαλονάκι από παλέτες

 

 

Τα έπιπλα από παλέτες αποτελούν τάση στην διακόσμηση το τελευταίο διάστημα. Για την βεράντα του σπιτιού σου τα έπιπλα από παλέτες είναι μια πολύ καλή λύση. Οι παλέτες είναι μια εύκολη λύση για να δημιουργήσεις μόνος/-η σου το decor της βεράντας, αφού απλά τις στιβάζεις τη μία πάνω στην άλλη. Πλαισίωσε τον χώρο με ψάθινα σκαμπό και μικρά ξύλινα τραπεζάκια. Μπορείς να κρεμάσεις διάφορα φωτιστικά, σε ακανόνιστες θέσεις για να δημιουργήσεις έναν ουρανό με αστέρια.

3. Επένδυσε τη βεράντα με ξύλινο δάπεδο

 

 

Στις περισσότερες βεράντες η διακοσμητική τάση ορίζει ξύλινο δάπεδο. Το ξύλινο πάτωμα προσδίδει μια άλλη αξία στην βεράντα και η τοποθέτηση δεν θα σου κοστίσει πολλά, ειδικά αν η βεράντα είναι μικρή.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ξύλινα πατώματα που μπορείς να επιλέξεις για τη βεράντα σου. Μπορείς να πλαισιώσεις τη διακόσμηση του χώρου με τα αγαπημένα σου φυτά. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις ένα μικρό χαλάκι που να δένει με την συνολική διακόσμηση. Στις πιο συνήθεις τάσεις για όμορφες βεράντες υπάρχει το match & mix από διαφορετικά μαξιλάρια, σε σχέδια και υφές.

4. Τοποθέτησε αιώρα

 

 

Αν πάλι θέλεις κάτι ακόμα πιο χαλαρωτικό για τη βεράντα σου, μπορείς να τη μετατρέψεις σε ένα εξωτικό μέρος και να τοποθετήσεις μια αιώρα. Αρκεί μονο μια αιώρα και ένα ψάθινο χαλί ή υφασμάτινο χαλί. Τοποθέτησε μερικά φυτά και ξύλινα διαχωριστικά, για να δημιουργήσεις μια άνετη βεράντα που θα επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

5. Τοποθέτησε έναν ξύλινο καναπέ-κούνια

 

 

Αυτή η βεράντα μπορεί να συγκαταλεχθεί στις πιο όμορφες βεράντες και όχι άδικα. Ένας ξύλινος καναπές-κούνια μπορεί να μετατρέψει και την πιο απλή βεράντα σε ένα μοναδικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι ιδανικό για εσένα που σου αρέσει να περνάς χρόνο στη βεράντα διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, αλλά και για εσένα που θα ήθελες να κάθεσαι με τις ώρες και να ακούς την αγαπημένη σου μουσική.

6. Φύτεψε αναρριχώμενα φυτά

 

 

Σε περίπτωση που η βεράντα σου διαθέτει κάποια μεγάλη επιφάνεια τοίχου μπορείς να τοποθετήσεις γλάστρες με αναρριχώμενα φυτά. Τα αναρριχώμενα φυτά μεγαλώνοντας θα καλύψουν τον τοίχο και θα προσφέρουν ένα μοναδικό decor στη βεράντα σου. Είναι μια μοναδική λύση για να φέρεις τη φύση στη βεράντα σου και να απολαύσεις μοναδικές στιγμές με τους φίλους και την οικογένεια.