Ποια είναι τα σημεία που ξεχνάτε να ακαθαρίσετε;

Σε κάποιος αρέσει πολύ η καθαριότητα στο σπίτι κι αυτό το άρωμα φρεσκάδας που αποπνέει.

Άλλοι πάλι και μόνο στην ιδέα της καθαρριότητας του σπιτιού κουράζονται και δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται αποφεύγοντάς το με κάθε τρόπο και μέσο.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές, ακόμα και στην περίπτωση των ψυχαναγκαστικών ανθρώπων με την καθαριότητα, που μπορεί να παραλείψουν να καθαρίσουν κάποια σημεία μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται αρκετή μυρωδιά.

Ο απορροφητήρας της κουζίνας

 

 

Τα φίλτρα του απορροφητήρα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά ενώ ο απορροφητήρας χρειάζεται συντήρηση. Φροντίζετε να τα βγάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τα καθαρίζετε επιμελώς.

O κάδος των σκουπιδιών

 

 

Αποτελεί πηγή μικροβίων μιας και μέσα σε αυτόν πετάτε ό,τι δεν χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τον καθαρίζετε κάθε φορά που τον αδειάζετε. Αν έχετε μπαλκόνι ή κήπο, πάρτε το λάστιχο και πλύντε καλά τον κάδο σας με ένα απολυμαντικό.

Το τηλεκοντρόλ

 

 

Όλα τα τηλεκοντρόλ που έχετε στο σπίτι σας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού. Ανακατέψτε 2 κ.σ νερό με 2 κ.σ. οινόπνευμα και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί όλα τα κοντρόλ του σπιτιού.