Μεταμορφώστε το υποδωμάτιο για τέλεια ερωτική ζωή
Σύμφωνα με το φενγκ σούι

Το φενγκ σούι -η αρχαία τέχνη και η επιστήμη της εξισορρόπησης των ενεργειών σε οποιοδήποτε δεδομένο χώρο- αναπτύχθηκε στην Κίνα πριν από χιλιάδες χρόνια ως τρόπος διασφάλισης της υγείας και της καλής τύχης. Γνωρίζατε, όμως, ότι ο τρόπος οργάνωσης και σχεδιασμού ενός δωματίου ή σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την καριέρα, τη γνώση σας, ακόμη και τη σεξουαλική σας ζωή;

Ένας τρόπος για να εξισορροπήσετε τη σεξουαλική ενέργεια που κρατάτε στο σώμα σας είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που αγγίζει όλες τις αισθήσεις, και κυρίως στην κρεβατοκάμαρα. Και, όταν επικεντρωθείτε στην επίτευξη ισορροπίας και αρμονίας στην κρεβατοκάμαρα, θα διαρρεύσει η αγάπη και η σεξουαλική σας ζωή, φέρνοντας ευτυχία και πάθος.

Δείτε, λοιπόν, έξι εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενεργοποιήσετε θετική ενέργεια «αγάπης» στο υπνοδωμάτιό σας.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Οι ροζ και κόκκινες αποχρώσεις αποτελούν τα βασικά χρώματα για την αγάπη και τον έρωτα. Για να βελτιώσετε ή να αυξήσετε, λοιπόν, τη σεξουαλική σας ζωή προτιμήστε το κόκκινο, ενώ για να εντείνετε τα συναισθήματα αγάπης το ροζ. Αυτό δεν σημαίνει να βάψετε τους τοίχους κόκκινους ή να τοποθετήσετε ροζ κουρτίνες, αλλά να επιλέξετε διακοσμητικές πινελιές σε αυτές τις αποχρώσεις.

Δώστε προσοχή στα αρώματα

Ο τρόπος με τον οποίο μυρίζει ο προσωπικός σας χώρος μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο αν θα κοιμάστε μόνοι σας ή όχι. Η αίσθηση της όσφρησης, είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό, σύμφωνα με το φενγκ σούι. Αν θέλετε να προκαλέσετε τη λίμπιντο κάποιου προτιμήστε αρώματα γιασεμιού ή ανθισμένου νυχτολούλουδου. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τα αιθέρια έλαιά τους, καθώς προκαλούν συναισθήματα αγάπης και σεξουαλικής επιθυμίας.

Έχετε τα πράγματα σε ζευγάρια

Όπως ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο άτομα, η χρήση ζευγών στα αντικείμενα του χώρου σας ενισχύει την ενότητα. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι κεριών σε κόκκινο ή ροζ χρώμα ή δύο λευκά μαξιλάρια στο κρεβάτι -ακόμη κι αν κοιμάστε μόνοι στο κρεβάτι σας έχετε πάντα δύο μαξιλάρια-,ταιριαστά φωτιστικά στο κομοδίνο κ.α.

Μην ξεχνάτε τα κεριά

Η συγγραφέας και ειδικός στον τρόπο ζωής Ellen Whitehurst, υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση ενός ζεύγους ροζ κεριών στην πίσω δεξιά γωνία του υπνοδωματίου σας μπορεί να προσθέσει τόσο μια σπίθα, όσο και μια λάμψη στην ερωτική σας ζωή.

Εστιάστε στις λεπτομέρειες

Απαλά σεντόνια, μεταξωτά ρούχα και πολυτελή χαλιά ή οτιδήποτε είναι ευχάριστο στην αφή, αποτελεί έναν από τους βασικούς κανόνες του φενγκ σούι για την δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας στο υπνοδωμάτιο.

Ξεχωριστοί χώροι εργασίας και ύπνου

Εκείνοι που περιορίζονται σε στούντιο διαμερίσματα ή δεν έχουν επιπλέον χώρο για το γραφείο, οι ειδικοί συστήνουν να απομονώνουν την περιοχή με κουρτίνα ή ένα παραβάν. Κρατήστε όλη τη δουλειά και το γραφείο σε ένα χώρο και προσπαθήστε να τον διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο.